Over studio Balneo

Bert Bal | Studio Balneo

Innovatieve ontwerpen en een unieke werkwijze

Ik ben Bert Bal, ondernemer, adviseur en ontwerper bij Studio Balneo; een naam met meerdere betekenissen. ‘Bal’ is mijn achternaam, ‘neo’ betekent ‘nieuw’ en balneo staat voor ‘badhuis’ in het latijn. De badkamerbranche is iets waar ik niet geheel toevallig ingerold ben. 23 jaar geleden werkte ik bij de Oranjeboom brouwerij als bouwkundig tekenaar. Na hun overname moest ik op zoek naar een andere baan en deed een beroepskeuzetest. In de uitslag kwam de keuken- en badkamerbranche naar voren. U kunt vast raden welke van de twee het geworden is…

Creativiteit, service en persoonlijke aandacht

Met mijn bouwkundige achtergrond, creativiteit en persoonlijke aandacht voor mensen, bleek de badkamerwereld een schot in de roos. 16 jaar heb ik onder andere als adviseur en bedrijfsleider voor badkamerspeciaalzaken gewerkt. Ook heb ik mensen ingewerkt en getraind op dit vakgebied. Wat voor mij toen al centraal stond was niet het per se willen verkopen van een badkamer, maar écht iets moois creëren voor mensen, waar goed over nagedacht is en waar ze jaren later nog steeds enthousiast over zijn. Ik zag er wel iets in om dit als zelfstandig ondernemer te gaan doen, maar ik zette de stap pas echt toen door de crisis mijn functie bij mijn werkgever kwam te vervallen.

Van badkamer verbouwen naar een all-in-oplossing

In de eerste periode werkte ik samen met een interieurcoach van een grote woonwinkel. Hierbij adviseerden we mensen niet alleen bij de keuze voor een nieuwe keuken, vloer of badkamer; maar we zochten naar eenheid en verbinding tussen alle onderdelen van het interieur. Mijn focus lag natuurlijk vooral op badkamers. Het was een mooie een leerzame samenwerking, want in dit totaalconcept geloof ik nog steeds. Toch werd het tijd om buiten de gebaande paden te treden. Ik wil mensen die op zoek zijn naar iets speciaals, ook echt iets speciaals bieden. Niet alleen op het gebied van materiaal en ontwerp, zeker ook in service en beleving.

favicon

“Studio Balneo – ofwel Bert Bal – heeft bij ons met gevoel voor esthetiek, actuele vakkennis, ondersteund door plezierige persoonlijke coaching, een fraaie designbadkamer gecreëerd. Het afstemmen van zijn visie op wat mooi is en onze eigen smaak, dat vergt uiteraard de nodige dialoog. Zo kreeg ook onze behoefte aan een stroevere vloertegel ruim, zelfs experimenteel, de aandacht.”

Harry Kort en Marjan Glas

Geen badkamerschowroom, maar (virtuele) inspiratieruimte

Ik koos met Studio Balneo voor een persoonlijke en flexibele benadering. Doordat ik bij mensen thuis afspreek, zijn zij niet gebonden aan openingstijden van een badkamershowroom, want ik ben ook in de avond beschikbaar. Bovendien leer ik mensen thuis goed kennen, wat maakt dat ik beter kan inschatten wat bij hen past, ook al hadden ze dit zelf nog niet bedacht. Op die manier kan ik zowel de praktische aspecten als het juiste gevoel overbrengen in badkamerontwerpen. Die presenteer ik op een unieke manier, namelijk door middel van een Virtual Reality (VR) bril.

Waarom kiezen voor Studio Balneo?

  • U kunt rekenen op flexibiliteit en persoonlijke aandacht. Ik kom gewoon bij u thuis langs, ook in de avonduren.
  • Keuzestress? Of heeft u juist geen idee wat voor u de ideale badkamer is? Ik adviseer en begeleid u hierbij stap voor stap.
  • Een simpele tekening of badkamerplattegrond? Nee, met een VR-bril bekijkt u uw toekomstige badkamer alsof u er middenin staat.
  • Wilt u tóch wat producten in het echt zien? Dan nodig ik u uit in mijn inspiratiestudio in Goes.
  • Eerlijk advies. Ik schep een realistisch beeld van de haalbaarheid van uw wensen binnen uw budget. Ik houd in de ontwerpfase overigens al rekening met de all-in-prijs, inclusief de installatiekosten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.
  • Ik werk alleen met leveranciers en installateurs die net als Studio Balneo betrouwbaarheid, kwaliteit en service zeer hoog in het vaandel hebben staan.
  • Terwijl uw badkamer gerenoveerd wordt kunt u, bij wijze van spreken, op vakantie gaan. Ik coördineer de installatie en montage en zorg dat afspraken netjes worden nagekomen.
  • Service en nazorg vind ik erg belangrijk. Daarom geef ik u tips over het schoonmaken van de materialen en kunt u me achteraf altijd bellen wanneer er toch iets niet naar wens is.

Wilt u ook een persoonlijk badkameradvies?

Wilt u graag een nieuwe badkamer laten plaatsen die qua stijl, comfort, gebruiks- en onderhoudsgemak helemaal aansluit op uw wensen? Maar heeft u geen inspiratie, tijd of zin om badkamershowrooms te bezoeken? Tijdens een persoonlijk adviesgesprek laat ik u graag zien wat Studio Balneo voor u kan betekenen.