Nieuw in assortiment: Bamboe waskommen…

Over bamboe waskommen.

Wie wil het niet, de natuur in huis, het heerlijke frisse tintje wat u net even mist wanneer u binnen komt. Het zorgt niet alleen voor een prachtige uitstraling, het geeft u ook nog eens uitermate ontspanning en rust. Waar kunt u dit beter toepassen dan ie een badkamer waar u heerlijk tot uzelf kunt komen en eens lekker kunt relaxen na al de stress en drukte die u in de afgelopen dag weer hebt gehad. Dit gevoel kunnen wij, Studio Balneo, u bieden met onze unieke en bijzondere natuurlijke waskommen.

Waarom bamboe en geen hardhout?

Maar waarom zouden we bamboe gebruiken terwijl hardhout een prima materiaal kan zijn voor natte ruimtes? Het antwoord is simpel; het gebruik van hardhout moet zoveel mogelijk worden beperkt ter bescherming van het milieu. De omvang van regenwouden neemt in razendsnel tempo af en herstel is praktisch niet aan de orde. Bamboe is hier echter een zeer goed alternatief voor. Het is duurzaam in meerdere opzichten. Het is op een natuurvriendelijke manier te telen en ook te oogsten. Het materiaal is keihard, slijtvast en daarbij dus ook super bestendig tegen vocht.

Maar wat is Bamboe eigenlijk?

Bamboe is theoretisch gezien geen hout maar een grassoort met de kenmerken van hout. Er zijn veel soorten bamboe. De grootste soort kan tot wel 35 meter hoog worden en een stamdiameter krijgen van 30 cm. De plant groeit extreem snel; het kan namelijk een groeisnelheid bereiken van een meter per dag. Waar veel traditionele (hard)houtsoorten 50 tot 150 jaar nodig hebben om te herstellen nadat de bomen zijn gekapt, heeft bamboe maar 3 tot 5 jaar nodig om weer volgroeid te zijn. Na het oogsten ontstaan er al snel uit de overgebleven wortels nieuwe scheuten. Zo ontstaat er in een zeer korte tijd weer een nieuw bamboebos. Daarbij komt het nog dfat we het gebruik van bamboe en indirect dus het uitbreiden van de bamboebossen moeten stimuleren. Een groeiende bamboeplant neemt namelijk 35% meer CO2 op en geeft tot wel 35% meer zuurstof terug dan andere boom- en plantsoorten. Dit stopt pas op het moment dan bamboe vergaat of verbrandt. Een geweldig alternatief dus!

FSC® keurmerk.

FSC staat voor ‘’Forest Stewardship Council®’’. Dit wil zeggen dat het bamboe waarvan onze waskommen geproduceerd zijn, afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie.

BSCI keurmerk.

Al onze producten worden geproduceerd onder een zogenaamd BSCI keurmerk. BSCI staat voor ‘’Business Social Compliance Initiative. BSCI is een initiatief van bedrijven die zich inzetten voor betere arbeidsomstandigheden in hun wereldwijde toeleveringsketen. BSCI biedt een gemeenschappelijke gedragsode en een stappenplan aan bedrijven dat op alle sectoren en productielanden van toepassing is.

— Geplaatst op 5 juni 2020 om 16:02 door